Bilgisayar programcılığını öğrenmek; programlar, oyunlar ve internet siteleri inşaat edebilmek mi istiyorsunuz? Ya da geçmişte İngilizce nasıl el üstünde tutuluyorduysa fakat şimdi nasıl sıradanlaştıysa (evet, artık bilmemek ayıp oldu) geleceğin dili olan Bilgisayar Kodlama dilini öğrenip çağı yakalamak mı istiyorsunuz?
Emin olunuz ki Avrupa, Amerika, Çin ve hatta Hindistan'da bu yönde adımlar çoktan atıldı, hatta meyvesini bile veriyor. İlkokul mevzuatlarına bunu ekliyorlar çünkü nasıl diller çocukken daha kolay öğreniliyorsa, bu da bir dil ve çocukken daha kolay öğreniliyor.
Aslında İngilizceniz varsa çok kolay öğrenebileceğiniz bir dil. Pekiyi bunun için karşınıza ilk çıkan programlama diline atlamalı mısınız? Öğrenmenin zararı yoktur tabiki ama, öncelikle amacınızı seçmek ve onu geliştirmek çıktı/zaman açısından daha verimli bir yol olacaktır. Ayrıca istediğiniz amaca yönelik çalışmak, çıktınızı daha tatmin edici oluşturarak bu konudaki moralinizi arttıracaktır.
• HTML
-
C S S
• php
-
-
-



İnternet sayfasının yapı taşıdır. Yazıları vs. oluşturmaya yarar.
İnternet sayfasının rengini, görselini oluşturmaya yarar.
JavaScript ise, internet sayfanızı daha interaktif yapar.
İnternetteki sunucularla alakalı çoğu şey bu arkadaştan sorulur.
Bilgisayar-makine sistemini anlamamıza ve data verilerini irdeleyip kullanmamıza yarar. Yani az-çok her şeye yatkın.
.Net Framework destekli her yerde çalışan güçlü bir programlama dilidir. Framework desteklediği sürece internet sayfalarından mobil uygulamalarına kadar çoğu şeyi yapabilirsiniz.
Genel bilgisayar programcılığını öğrenmemize yarar. Video oyunlarından tutun birtakım uygulamalara kadar her şeyi yapabilirsiniz. Fakat en iyi web tasarım kısmında iş görür.
Hepimizin yakından tanıdığı, neredeyse her türlü programda kullanılan ve karşımıza çıkan üst düzey, modern, nesne odaklı programlama dilidir. Herhangi bir program yazarsanız istediğiniz her platformda çalıştırabilirsiniz. Bunu öğrenmek zirve noktamız olabilir.





Programlama dili "değildir". Data topluluklarını işlemenize, sıralama oluşturmanıza yarar. Biraz Excel gibi diyebiliriz.
